Toni Đerona (©Reuters)
Toni Đerona (©Reuters)

Đerona napušta Šartr na kraju sezone, šansa za srpske klubove

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 12:17

Francuski tim neće produžiti ugovor sa selektorom rukometaša Srbije koji ističe u junu naredne godine

Posle četiri godine u Šartru, selektor rukometaša Srbije, Toni Đerona, napušta redove francuskog člana elitne lige. Kako piše portal lechorepublicain.fr, sa španskim stručnjakom neće biti produžen ugovor koji mu ističe narednog leta.

Čelnici Šartra saopštili su protekle nedelje Đeroni odluku da se saradnja završava na kraju sezone. Cilj kluba bila je sredina tabele. Šartr je trenutno na 12. mestu od 16 timova, pa ga čeka borba za opstanak. Posle 11 kola ima tri pobede, remi i sedam poraza.

Izabrane vesti

Selektor Srbije je nasledio Žeroma Delarua 2019. godine. Posle odličnih rezutlata pre dve godine, ugovor mu je bio produžen na još dve sezone. Nekadašnji pomoćni trener Barse dva puta je vodio Šartr u polufinalima Kupa Francuske (2020. i 2022. godine).

20.00: (2,85) Šartr (8,00) Nim (1,60)

Đerona je za četiri godine napravio srpsku koloniju u Šartru. Boje ovog člana francuske elite brane srpski reprezentativci Vanja Ilić, Ilija Abutović i povremeni Orao Aleksa Kolaković, dok će na leto da stigne golman Milan Bomaštar koji je potpisao trogodišnji ugovor. Sva četvorica su na širem spisku od 35 igrača Srbije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj koji kreće za manje od mesec i po. Prošle sezone je za Šartr igrao i Đorđe Đekić.

Španski trener sa Rukometnim savezom Srbije ima ugovor do 2024. U novogodišnjem intervjuu za Mozzart Sport pre 11 meseci, Đerona je ostavio mogućnost da radi u budućnosti i u nekom srpskom klubu, uporedo sa vođenjem reprezentacije.

Ako se pojave neke opcije u Srbiji, rekao sam ljudima u RSS-u, da sam otvoren da razgovaram o tome. Imam još jednu godinu ugovor sa svojim klubom u Francuskoj i posle toga će biti trenutak da se o tome razgovara i da vidimo koje opcije stoje pred nama“, istakao je Đerona.

Nekadašnji selektor Tunisa je za dve i po godine na kormilu Srbije uradio veliki posao, vratio je kult reprezentacije, a u Katovicama u januaru, Orlovi imaju velike ambicije, napadaju četvrtfinale i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------



tagovi

Toni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara